> Početna > Razvoj proizvoda > Usluge dizajna i razvoja > F: Gradiranje krojeva do potrebnih veličina

F: Gradiranje krojeva do potrebnih veličina

Gradiranje krojeva je proces povećavanja i smanjivanja osnovnog kroja nekog modela na sve potrebne veličine, a ponekad i na stasove.
Npr. ženske veličine srednji stas, koje nose oznake 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48 i sl mogu biti gradirani na više načina, što će dati isti tehnički efekt, ali bitno različiti  fitting .
Gradiranje  krojeva odjeće je rubna faza razvoja modela, ali ujedno i jedna od prvih i tehnički najzahtjevnijih faza pripreme proizvodnje. 
 
gradiranje muškog sakoa
Usluga GRADIRANJA KROJEVA (oznaka F) može se naručiti u različitim kombinacijama usluga (vidi meni B2B). 
Izvodi se također na CAD sistemima s licenciranim OPTITEX programima, uz uvjet visoke stručnosti i iskustva djelatnika koji rade na tim poslovima. 
Softverski alat kojima raspolaže ovaj program omogućuju više raznih tehnika gradiranja kao i opciju više paralelnih pravila gradiranja.
Da bi gradiranje krojeva bilo ispravno, klijenti koji traže tu uslugu trebali bi pripremiti RAZMJERNIK traženih mjera gotovih odjevnih predmeta, na temelju čega se matematički proračunavaju diferencije (prirasti) na pojedinim krojnim dijelovima, čime se kroj proporcionalno ili zadano povećava ili smanjuje.


Ovoj fazi vrlo često prethodi UNOS KROJEVA (DIGITALIZACIJA), s kojom se obuhvaća dio razvojnog i dio pripremnog procesa.
Digitalizacija krojeva je unos  i digitalna obrada postojećih "papirnatih" krojeva u CAD sistem. Ona je opciona, i odnosi se samo na klijente koji još uvijek nemaju svoje krojeve pohranjene u digitalnom obliku, ili one koji osnovnu konstrukciju još uvijek rade ručno, na papiru. 

Digitalizacija je neophodna faza za one naručitelje koji trebaju usluge gradiranja i usluge uklapanja i crtanja krojnih slika na bazi unosa papirnatih krojeva. 
Ipak, zbog snažnih softvera za konstrukciju odjeće koji su danas dostupni, ali i prihvaćene logike virtualnog razvoja modela "od ideje do proizvodnje", ova je ipak samo prijelazna faza iz čisto fizičkog do potpuno digitalnog načina razvoja modela.

GRADIRANJE KROJEVA je jedna od najzahtjevnijih faza razvoja proizvoda nakon konstrukcije, jer se njime mora omogućiti zadržavanje postignute forme odjevnog predmeta i u malim i u najvećim veličinama  u kojima se model nudi.
 

NAJNOVIJE INFORMACIJE O PROMJENAMA BROJEVA TELEFONA


Poštovani posjetitelji!

Uslijed niza teških događaja vezanih uz našu tvrtku, u zadnje dvije godine uglavnom nas niste mogli dobiti na telefone, odnosno e-mailove objavljene u Kontaktima na našoj web-stranici. 
Toga smo jako svjesni i jedino što u ovom trenutku možemo učiniti jest - ispričati se! Zahvaljujemo vam na strpljenju!

Sada smo to ispravili, polako se oporavljamo i vraćamo u poslovnu normalu, s nadom da je najteže razdoblje iza nas.
Kao prvi korak, uredili smo stranicu Kontakti, kako bi vi - naši cijenjeni klijenti - napokon mogli stupiti s nama u kontakt, bilo putem telefona, bilo putem e-mailova. 

Također najavljujemo da uskoro krećemo s postupnim ažuriranjem sadržaja ovih stranica i novim uslugama koje smo za vas pripremili u razdoblju kada vam nismo bili dostupni.

O tome više - za koji dan!

Cijeli Taka tim je spreman za nove poslovne uzlete - pozivamo vas da i vi poletite s nama.

Veselimo se vašem javljanju!

Vaš Taka tim!

VAŽNO!!! OBAVIJEST O PROMJENI BROJEVA TELEFONA


Poštovani posjetitelji!

Neko vrijeme nas niste  mogli dobiti na telefone i e-mail-adrese u Kontaktima?
Znamo!!!
Ovim putem se ispričavamo zbog problema u komunikaciji uzrokovanih promjenom telefonskih i internet operatera tvrtke, što je trajalo malo dulje i bilo malo kompleksnije nego što se očekivalo.
Obavještavamo vas da su novi telefonski brojevi tvrtke te pročišćene e-mail adrese sada uredno ažurirani kroz naše Kontakte na ovim stranicama.
Veselimo se vašem javljanju!

Vaš Taka tim!

Traže se partneri na projektima i investitori !!!

S početkom ove godine, ušli smo u novu, razvojnu fazu i definirali smjer za slijedeće razdoblje.
Za to je ključni moment bio lansiranje ovih web-stranica, s jedinstvenim pristupom uslugama dizajna i razvoja kolekcija odjeće za potrebe raznih grupa klijenata.

Poslovanje smo usmjerili na B2B usluge - tj. rješavanje specifičnih problema naših poslovnih korisnika, kako bi oni kroz naše usluge i njihovu dodanu vrijednost ostvarili svoje ciljeve.

Rezultat toga su svakodnevni upiti, novi poslovi, novi projekti, inovacije...

Za suradnju na nizu projekata, kao i za podršku financiranju inovativnih rješenja tražimo partnere i investitore.

Zainteresirani? 
Javite se, saslušajte nas i procijenite svoj interes!

Blog
Linkedin
Banner4